Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Tortillabröd

Glutenfria tortillabröd, gott använda till glutenfria tacos eller wraps. Recept ur boken Nytt bröd – baka gott utan gluten.

Tortilla bröd 02

Fotograf: Filippa Tredal

Glutenfria tortillabröd

400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
0,5 tsk salt
30 g fiberhusk
  majsmjöl till utbakning

  1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
  2. Låt degen svälla i 15 minuter.
  3. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
  4. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.
  5. Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>