Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Tekakor

En glutenfri variant på mjuka, goda tekakor. Recept ur boken Nytt bröd – baka gott utan gluten.

te kakor

Fotograf: Filippa Tredal

Glutenfria tekakor

12 g jäst
500 g mjölk
20 g olja
20 g sirap
100 g glutenfritt havremjöl
140 g bovetemjöl
1 tsk salt
2 krm brödkryddor
20 g fiberhusk
  olja till utbakning

 

  1. Vispa ner jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn deg.
  2. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i cirka 3 timmar.
  3. Olja in händerna och bänken väl.
  4. Skär degen i 8 bitar, rulla till bollar.
  5. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Låt tekakorna vila på plåten i cirka 30 minuter.
  8. Grädda i 15 minuter.
  9. Låt svalna helt innan du skär i dem.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>