Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Scones

Scones

 

 

 

 

 

 

Glutenfria scones

Scones är en självklarhet vid Afternoon Tea, och gör sig bäst nybakade bland marmelader och lemoncurd. Vid kvällfikat eller helgfrukosten passar de sig också väl, och är enkla och snabba att göra.

10 st

120 g sojamjöl

120 g rismjöl

6 tsk psylliumfröskal

½ msk råsocker

1 krm salt

2 tsk bakpulver

80 g smör

500 g mjölk

 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Blanda sojamjöl, rismjöl, psylliumfröskal, råsocker, bakpulver och salt i en bunke
  • Tillsätt smöret och fördela det jämt
  • Rör i mjölken
  • Låt degen stå och dra i 15 minuter
  • Klicka ut till 10 st scones på en plåt
  • Grädda i 15 minuter mitt i ugnen