Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Schackrutor

Glutenfria schackrutor

Schackrutor

 

 

 

 

 

 

20 kakor

Schackrutorna är kakfatets gulligaste kakor, tycker vi, och inte alls så avancerade att göra som det kan se ut.

 

100 g smör

100 g socker

120 g majsmjöl

80 g maizena

1 msk pofiber

1 tsk vaniljsocker

1 äggvita

1 tsk bakpulver

 

Till de olika degarna

2 msk kakao

1 msk maizena

                                                                                                      

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda alla ingredienser utom kakaon och 1 msk maizena, till en jämn deg
  • Dela degen i två delar och knåda in kakaon i en del och maizenan i den andra

 

  • Rulla 2 rullar av varje degbit
  • Lägg en ljus deg bredvid en mörk, lägg sedan en mörk ovanpå den ljusa och en ljus ovanpå den mörka,
  • Tryck ihop rullarna till en fyrkantig rulle
  • Skär degen i centimetertjocka skivor och lägg på en plåt
  • Grädda ca 7 minuter i 200 grader, låt svalna innan du äter dem