Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Russinfrallor

Härliga frallor med seg, mörk skorpa och saftigt inkråm med söta russin. Goda med smör och ost på skogsutflykten eller vid frukostbordet. Recept från boken ”Nytt bröd – baka gott utan gluten”

Russin frallor

Fotograf: Filippa Tredal

Glutenfria russinfrallor

10 frallor

20 g jäst
500 g mjölk
50 g mörk sirap
1 tsk brödkryddor
240 g bovetemjöl1 1/2 tsk salt
30 g psylliumfröskal
60 g russin

Rapsolja till utbakning
Bovetemjöl att strö över frallorna

.

Gör såhär:

1. Blanda jäst, mjölk och sirap med en visp.

2. Tillsätt brödkryddor, bovetemjöl, salt och psylliumfröskal och arbeta till en slät deg. Rör i russinen.

3. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i cirka  2 timmar.

4. Forma till 10 stycken frallor med oljade händer.

5. Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över bovetemjöl. Låt vila på plåtarna cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.

6. Grädda i 30 minuter mitt i ugnen. Tag ut och låt svalna helt innan du skär i dem.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>