Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Rosecake

Rosecake, en liten, härligt luftig och glutenfri chokladtårta som går snabbt att baka. Rosa smörkräm (gjord på laktosfritt smör) spritsas på som rosor, men du kan naturligtvis lägga på den hur du vill. Recept ur appen Tårtor! Cook & bake gluten free

cook-and-bake-facebook-rosecake

 

 

 

 

 

 

Fotograf: Sonja Dahlgren

Glutenfri Rosecake

Tårtbotten

3  ägg

150 g socker

30 g kakao

1 tsk bakpulver

25 g rismjöl

25 g potatismjöl

socker att strö på bakplåtspappret

Fyllning

ca 100 g hallonsylt

Dekoration

250 g laktosfritt smör

450 g florsocker

4-6 tsk hett vatten (börja med en mindre mängd och ta en tesked i taget)

röd karamellfärg

Gör så här

  • Vispa ägg och socker riktigt pösigt, i ca 10 minuter.
  • Blanda alla torra ingredienser och blanda dem med sockersmeten.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20×30 cm, och häll smeten ovanpå.
  • Grädda i ca 35 minuter i 175 grader.
  • Lägg ett nytt bakplåtspapper på ett värmetåligt underlag och strö rikligt med socker ovanpå.
  • Stjälp upp kakan på bakplåtspappret.
  • Duscha eller pensla kallt vatten på det papper som nu är uppåt och dra försiktigt av det från kakan.
  • Låt kakan svalna innan den dekoreras
  • Dela kakan i två fyrkantiga delar och bred hallonsylt på den undre delen, lägg den andra ovanpå.
  • Vispa samman smör, florsocker och hett vatten ett par minuter till en luftig smörkräm, tillsätt några droppar karamellfärg och blanda in tills du får den färg du önskar.
  • Smörkrämen ska vara luftig och mjuk, men inte lös.

Spackla tårtan med ett tunt lager smörkräm. Lägg resten av smörkrämen i en spritspåse med en s.k. stängd stjärntyll. Spritsa rosor över tårtan.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>