Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Pizzadeg

Glutenfri pizza – hemgjord pizzadeg som ger krispiga kanter och är lätt att kavla ut tunt i majsmjöl. Perfekt för fredagspizzan. När du blandar samman degen är den som en tjock smet, men bli inte orolig, efter jäsningen är degen fast och går enkelt att kavla ut till tunna pizzabottnar. Recept från boken ”Nytt bröd – baka gott utan gluten”

Pizza

 

 

 

 

Fotograf: Filippa Tredal

Glutenfri pizzadeg

4 pizzor

10 g jäst
400 g kallt vatten
50 g rismjöl
20 g majsmjöl

90 g bovetemjöl

60 g maizena
1/2 tsk salt
15 g fiberhusk

Majsmjöl till  utbakning

Tomatsås

Riven ost
Favorittillbehör

1. Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg.

2. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar.

3. Kavla ut till 4 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.

4. Bred tomatsås över pizzan och toppa med riven ost. Lägg på dina favorittillbehör.

5. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 minuter

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>