Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

kanelbullar
1

Kanelbullar

kanelbullar

Fotograf: Christina Sundien

.

Nybakta kanelbullar med mjölk är barndomsminnen för många och de smakar lika gott när man blivit vuxen.

Glutenfria kanelbullar

20 st

.

150 g rismjöl

50 g majsmjöl

150 g potatismjöl

100 g strösocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

75 g smör

350 g mjölk

20 g jäst

10 g xantangummi

10 g fiberhusk

.

Fyllning

Receptet ger mycket fyllning, ha på den mängd du tycker är lagom. Det som eventuellt blir över kan du frysa, ha på pannkakorna eller bre på rostat bröd.

150 g rumsvarmt smör

250 g strösocker

25 g kanel

.

Dekoration

1 ägg

pärlsocker

.

Rismjöl till utbakning

pappersformar

.

• Lägg alla ingredienser utom fiberhusk och xantangummi i en bunke.

• Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter.

• Tillsätt fiberhusken och xantangummit och vispa i ytterligare 2 minuter så det blandas väl.

• Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1,5–2 timmar.

• Stjälp upp degen på mjölat underlag.

• Kavla eller tryck ut till en rektangel.

• Blanda kanel, socker och smör och bred över degen.

• Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 20 bitar.

• Lägg bullarna i formar och låt jäsa ytterligare ca 1 timme.

• Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

• Värm under tiden ugnen till 200 grader.

• Grädda i ca 15 minuter.

.

Tips! Byt ut kanelen i fyllningen mot nystött kardemumma för kardemummabullar. Vill du hellre ha vaniljbullar? Skrapa ur fröna ur en vaniljstång, blanda med smöret och sockret så får du riktigt lyxiga vaniljbullar.

Comments

  1. Glutenfria kanelbullar! | Cissi Wallin

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>