Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Havrekakor

Glutenfria Havrekakor

Havrekakor

 

 

 

 

 

 

15 kakor

Den söta och lite nötiga smaken från havre, tillsammans med smör, socker och en nypa salt är för oss en himmelsk kombination. Vill man variera kakorna kan man doppa halva kakan i smält mörk choklad, men vi tycker de är lika goda precis som de är.

 

100 g smör

90 g ljust muscovadosocker

100 g rena glutenfria havregryn

50 g rent glutenfritt havremjöl

40 g maizena majsstärkelse

½ tsk salt

½ tsk bakpulver

 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Rör samman smör och strösocker.
  • Rör ner de övriga ingredienserna och blanda samman till en deg.
  • Rulla ut degen och dela den i 15 bitar.
  • Forma bitarna till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Tryck till kakorna med en gaffel.
  • Sätt in i ugnen och baka kakorna cirka 10-12 minuter.