Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Hallongrottor

 Glutenfria hallongrottor  

Hallongrottor

 

 

 

 

 

 

Hallongrottor är en kaka som vi fått på varje kalas när vi var barn. Det är så roligt att nu kunna baka glutenfritt till alla barn på kalaset och ingen märker någon skillnad.

2 st

120 g mandelmjöl

2 tsk vaniljsocker

50 g socker

100 g smör

100 g maizena

30 g majsmjöl 

50 g hallonsylt

små pappersformar

 

  • Blanda samtliga ingredienser utom sylten till en deg.
  • Dela degen i 25 lika stora bitar.
  • Rulla varje bit till en boll och lägg en boll i varje form och placera på en plåt.
  • Tryck ett litet hål i varje boll med pekfingret.
  • Lägg en liten klick sylt i varje hål.
  • Grädda i 200 grader i 10 minuter.