Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Grovt bröd

Ett grovt glutenfritt bröd som är både saftigt, hållbart, smakrikt och har ett härligt tuggmotstånd. Brödet bakas på bland annat sojamjöl och bovetemjöl. Recept ur boken Nytt bröd – baka gott utan gluten.

Grovt bröd

Glutenfritt grovt bröd

600 g kallt vatten
10 g jäst
100 g solroskärnor
30 g linfrö
35 g melonkärnor
50 g mörk sirap
20 g nyponskalsmjöl
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
50 g boveteflingor
60 g sojamjöl
160 g bovetemjöl
25 g psylliumfröskal
  smör till formen
  boveteflingor att strö över brödet

 

  1. Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg.
  2. Häll degen i en smörad form, cirka 1,5 liter. Strö över boveteflingorna.
  3. Låt degen jäsa i cirka 2 timmar.
  4. Grädda i 175 grader i cirka 75 minuter.
  5. Låt svalna och vila innan du skär i det – gärna till nästa dag.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>