Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Devil’s food cake

 

cook-and-bake-facebook-devilsfoodcake

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf: Sonja Dahlgren

Glutenfri Devil’s food cake

Ca 12 pers

Det här är choklad på choklad, en riktigt mäktig tårta. Men också försvinnande god! Grädda bottnarna i 2 formar så blir det enklare att montera tårtan. Recept ur vår app ”Cook and bake gluten free”

Tårtbotten, 2 st.

100 g rismjöl

180 g maizena

100 g majsmjöl

100 g kakao

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

450 g socker

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

200 g filmjölk

200 g neutral rapsolja

100 g hett vatten

 

Olja till formarna

  • Blanda alla torra ingredienser väl
  • Tillsätt ägg, filmjölk och olja och vispa till en slät smet
  • Tillsätt det heta vattnet under vispning och vispa ett par minuter
  • Häll smeten i 2 formar, ca 22-24 cm i diameter, smorda med olja och grädda 40 minuter i 175 grader

Glasyr

200 g mörk choklad

200 g mjölkchoklad

300 g grädde

300 g smör

 

  • Hacka chokladen och lägg i en skål
  • Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör runt tills det smält
  • Låt svalna till rumstemperatur
  • Vispa chokladkrämen med elvisp eller i maskin
  • Tillsätt smöret i små bitar till du har en krämig och luftig glasyr

 

  • Fördela 1/3 av glasyren mellan bottnarna och spackla resten utanpå tårtan