Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

rosor

Påsktårtor

Tycker du som vi om att baka en läcker tårta till påsk? I vår bok ”Nytt fikabröd” hittar du massor med recept och inspiration till goda påsktårtor.

Jessica planerar att göra en gul prinsesstårta fylld med lemoncurd och nougatgrädde. Recept på prinsesstårta finns här, lemoncurd här och nougatgrädden gör hon genom att blanda vispgrädde med smält nougat.

Maria har inför påskhelgen provbakat en riktigt snabb tårta, som blir väldigt vacker. Grunden är botten för prinsesstårtan, men med 50 gram rismjöl och 100 g potatismjöl istället för bara potatismjöl. När våren börjar spira känns det som man vill ha en lätt tårta och kanske har man tillbringat dagen utomhus i trädgården och har inte tid att stå och pyssla med marsipan. Vispa då grädde och blanda med lemoncurd eller citronfromage. Dela bottnen i två delar och fyll den med grädden. Gör sedan i smörkräm, jag gjorde samma som till vår Rosecake och spritsa rosor uppe på tårtan. Och så vips har man en vacker, god men ändå enkel tårta att bjuda gästerna på. Eller äta själv för den delen!

Tips! För att få rosorna att bli tvåfärgade, färga då en matsked smörkräm med karamellfärg och lägg den i spritspåsen. Kläm ihop påsen och fördela den färgade smörkrämen över hela ytan. Öppna påsen igen och fyll den med den ofärgade smörkrämen. När de sedan spritsar kommer rosorna att bli tvåfärgade.

GLAD GLUTENFRI PÅSK!

rosor tårta påsk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gluten free cakesglutenfri tårtaglutenfria tårtorglutenfrittpåsktårtaspritsa rosortårtor

mariaochjessica • 24 mars, 2016


Previous Post

Next Post