Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

0

Om oss

jessicaochmaria

Foto: Christina Sundien

MARIA BLOHM

För ett antal år sedan hade jag en bagardröm som sprack när jag inte klarade av den dammiga bagerimiljön, men då tog jag med mig bageriteknikerna hem, modifierade dem till att fungera i ett vanligt hemmakök och skapade kurskonceptet ”Bageritekniker för hemmabagare”. Jag började hålla kurser, föreläsningar och event i egen regi, tillsammans med studieförbund och med t.ex Electrolux och Kungsörnen. Detta gör jag än idag parallellt med mitt och Jessicas glutenfria projekt. Att jobba med naturligt glutenfria recept är spännande och utvecklande, och att göra kokböcker är det roligaste jag vet.

Jag har också ett stort teknikintresse och var  en av skribenterna på ”Lilla Gumman”, där jag bland annat testade degblandare och andra hushållsprodukter, innan sajten las ner februari 2014.

JESSICA FREJ

Matlagning och bakning har varit mitt stora intresse sedan barnsben. Efter min medverkar i Sveriges mästerkock 2011 så började jag laga mat och baka på heltid. Under 2011-2012 arbetade jag som kock i tv-programet ”Mitt kök”. Det var också på våren 2012 som jag och Maria började samarbeta med vårt stora glutenfria projekt, vilket ligger mig varmt om hjärtat då jag drabbades av celiaki när jag 12 år gammal.

Nu skriver jag på en egen kokbok som kommer ut hösten 2016 på Bonnier Fakta. Mer om mig hittar du på www.jessicafrej.se