Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

cookiesfudge3

Ny version av våra cookies

Man tager vad man haver, och gärna favoriterna, för gott plus gott kan bara bli jättegott! Jag (Maria) älskar våra cookies i ”Nytt fikabröd” och nu blev det en ny variant på dem. Jag har nyligen varit på ”Alla älskar hembakat”, Sveriges första bakmässa som gick av stapeln i Uppsala förra helgen. Där köpte jag fudge från ”Mrs Curlies” och idag när solen sken och det kändes som att våren faktiskt kommer även i år så bakade jag våra cookies med fudge istället för choklad. Perfekt för en fika utomhus i solen!

I vanliga fall kör jag degen i en degblandare med vinge, men nu hade jag ändå matberedaren framme då jag hade gjort lite andra recept. Så jag körde degen i matberedaren och då slogs havregrynen sönder och degen blev slätare. Receptet innehåller egentligen ½ tsk bakpulver men jag la nu i 2 tsk. Sedan hackade jag 80 gram fudge i små bitar och blandade in i degen för hand. Rullade till bollar och gräddade i 200 grader i 10 minuter. Fudgen smälte och fyllde delar av kakorna med en härlig kolasmet. Fantastiskt gott!

Glutenfria cookies med fudge

12 st

60 g rumsvarmt smör

150 g mandelmjöl

70 g havregryn

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

1 ägg

60 g strösocker

60 g farinsocker

1 tsk vaniljsocker

80 g hackad fudge

  • Kör alla ingredienser utom fudgen i en matberedare tills du har en mjuk deg som är väl blandad
  • Knåda in fudgen i degen och dela den i 12 delar
  • Rulla till bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper
  • Grädda i 10 minuter, låt svalna något innan du äter dem

Det är roligt att ändra lite på recept som man redan gillar och speciellt kakor är väldigt enkla att laborera med

Ha en trevlig vecka! /Maria

cookiesfudge cookiesfudge2

baka glutenfrittcookiesfudgeglutenfria cookiesglutenfria kakorglutenfritt

mariaochjessica • 22 mars, 2016


Previous Post

Next Post