Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

_DSC4133 as Smart Object-1

Många att tacka!

_DSC4133 as Smart Object-1

Tack till alla er som besökte oss på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Det var så himla roligt att få stå i dagarna 4 och bara prata bakning och glutenfritt!

Tack till Massolit förlag för all hjälp med böckerna och ett speciellt tack till Ella, Tiina och Eva!

Tack också till Löfbergs Lila som såg till att vi kunde bjuda på och dricka gott kaffe under dagarna. Även om vi tycker att det är superkul att vara på mässa så behövs energin fyllas på hela tiden, då det är långa dagar och få pauser :)

Tack till Electrolux som såg till att vi hade en ugn att baka i, de nybakade glutenfria kanelbullarna lockade till sig besökare från hela mässan. Den bästa kommentaren om kanelbullarna var från tre trevliga tjejer som utbrast ”Men de här bullarna är ju mycket godare än vanliga bullar!”. Det värmer i hjärtat, vi har slitit hårt med receptet på kanelbullar och det är kul att höra från flera håll att vi lyckats. Även Roy Fares och Sebastien Boudet kom och smakade på våra småkakor och tyckte om dem, det är så roligt  att höra för i många år har glutenfritt varit förknippat med torrt, tråkigt och smaklöst. Nu verkar det som att de flesta förstår att så inte behöver vara fallet. Det tycker vi är jättekul! När vi bakar glutenfritt ska det alltid vara MINST lika gott som originalet.

Tack till Indiska för lån av fina tallrikar, kuddar och dukar som gjorde vår monter extra mysig och inbjudande!

Ankarsrum såg också till att vi hade en superfin, pistagegrön Assistent att baka i, även om inte glutenfria degar behöver knådas är det alltid skönt att ha en köksmaskin när man ska baka mycket. Vi gjorde schackrutor, chokladsnitt, finska pinnar, hallongrottor och kanelbullar och behövde bara väga upp ingredienserna och trycka på start. Guld värt att ha händerna fria till att signera böcker och lägga upp kakorna på faten.

Lindroos ska också ha ett stort tack, utan Lindroos och deras fantastiska produkt Fiberhusk hade det varit väldigt svårt att baka glutenfritt. Det som är så bra med Fiberhusk är att det är så lätt att få tag på, finns i princip alltid i glutenfria hyllan i alla mataffärer! I Lindroos sortiment hittar man också jättegod choklad från Zotter som vi har fått möjlighet att både smaka och baka med. I Zotters sortiment hittar man också vegansk choklad, vilket är toppen om man inte tål mjölk eller är vegan.

Tack också till bloggarna Fredrik, Mary, Nilla, Anneli och Magdalena som kom och förgyllde vår torsdagskväll. Bloggkvällen arrangerade vi tillsammans med Stockholmsmässan för att vi ville lyfta att Bak- & Chokladfestivalen i år satsar medvetet på att lyfta fram det glutenfria. I Baklabbet kunde man baka glutenfritt flera gånger om dagen, vi var på scen och pratade glutenfritt och flertalet utställare var inriktade på glutenfri bakning. Bloggkvällen började med att vi serverade nybakade pizzor i vår monter. Vi serverade inte pizza bara för att det är väldigt gott utan också för att vi ville berätta att vi i januari kommer men en till bok ”Laga Nytt – pasta, pizza, paj och pirog”. Så himla roligt, pizzorna fick högsta betyg och i glaset serverades det ett supergott vin från Tryffelsvinet som passar utmärkt till just pizza, ni hittar det här.

Men som sagt framförallt tack till er som besökte oss på mässan, vi sparar alla härliga möten i minnet!

_DSC4289 as Smart Object-1 _DSC4256 as Smart Object-1 _DSC4128 as Smart Object-1 _DSC4141 as Smart Object-1

mariaochjessica • 7 oktober, 2014


Previous Post

Next Post

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>