Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

Scones

Kanelbullar och scones i Hela kändis-Sverige bakar!

Hej på er!

Ny vecka och nya bakverk i hela kändis-Sverige bakar. Nu är det dags för både scones och kanelbullar.

Kanelbullereceptet som vi har med i Nytt fikabröd var en riktig kämpargrej. Varför? Jo, för att det är viktigt med kanelbullar – vi har ju till och med en egen dag för dem! Det är ju faktiskt ett av de godaste bakverken så det receptet måste vara så gott att det inte lämnar något övrigt att önska.  Vi ville att de skulle vara goda nybakade, och inte bli torra efter en kvart, att de skulle vara luftiga och saftiga, det var så många parametrar som skulle stämma och otroligt många provsmakningar innan vi nådde dit . Vi hade till och med lämnat in manus men bad om extra tid för att hinna få det riktigt bra, och det fick vi till slut, och här hittar ni receptet!

Scones är ju den perfekta söndagsfrukosten, gärna med marmelad och ost, ljumna så att smöret smälter. Och det vill man ju njuta av som glutenintolerant också. Därför har vi ett underbart gott recept från Nytt bröd som du hittar här.

Vi har även gjort ett recept för Kungsörnen på majsscones, som du hittar hos dem.

Pumpa marmelad 02Scones

 

 

 

 

 

Foto: Filippa Tredal

mariaochjessica • 4 juni, 2015


Previous Post

Next Post