Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

2

Böcker

9781534_Nytbrod_9621

Vår första bok ”Nytt bröd – baka gott utan gluten” släpptes på Ica bokförlag augusti 2013, har tryckts om flera gånger och översätts till bland annat Tyskland och USA.

Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart! Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer. Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting nytt. Bröden bakas med kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet!

Du kan köpa boken på bland annat Akademibokhandeln, Adlibris, Bokus och Cdon.

97815340NytFikabröd_CMYK_10292

Vår andra bok ”Nytt fikabröd – baka gott utan gluten” släpptes på Ica bokförlag augusti 2014.

Det blir godare när Maria Blohm och Jessica Frej bakar utan gluten. I alla fall enligt de översvallande positiva reaktioner som vällde in från press, bloggare och hemmabagare förra året i samband med att deras första gemensamma bok, Nytt bröd, kom ut. ”Saftigt!” ”Smakrikt!” ”Håller länge!” ”Godast!” var reaktioner som ofta återkom. Aldrig tidigare har en bakbok om glutenfritt klättrat så högt på bestsellerlistorna! Nu är de aktuella igen med en lika minutiöst genomarbetad och innovativ bakbok om det som sätter guldkant på tillvaron: fikabrödet. Även denna gång med helt nypåhittade recept utan mjölmixer. Istället använder de till exempel majsmjöl, bovete, potatismjöl, havre och mandelmjöl. Som man hittar i helt vanliga matbutiker. Det är lättare att bjuda på kalas när allt på fikabordet är glutenfritt! Som saffransbröd, prinsessbakelser, hallongrottor, krämbullar, banoffee pies, havrekakor, sockerkakor, schackrutor och munkar…

Du kan köpa boken på bland annat Akademibokhandeln, Adlibris, Bokus och Cdon.

978154_LagnytCMYK_10760

Vår tredje bok ”Laga Nytt- pasta, pizza, paj & pirog utan gluten” Massolit förlag 2015.

I våra glutenfria recept finns inga mjölmixer, bara rena råvaror. Majsmjöl, bovete, potatismjöl, rismjöl och mandelmjöl är några av de mjölsorter som används, och samtliga hittar man i helt vanliga matbutiker. Här lär man sig göra frasiga pajskal, krispiga pizzabottnar och en pastadeg som kan kavlas riktigt tunt. Utifrån olika grundrecept kan man sedan laga alla sina favoriter – pasta bolognese, lax- och spenatpaj, den godaste calzonen och mycket mer. Liksom i tidigare böcker har författarna arbetat fram recepten tills resultatet blivit helt perfekt. 

Du kan köpa boken på bland annat Akademibokhandeln, AdlibrisBokus och Cdon.

Baka nytt_Cover_New_5_150219.indd

 

 

 

 

 

 

 

Vår fjärde bok ”Baka Nytt – ännu godare bröd utan gluten” Massolit förlag 2015.

Uppföljaren till storsäljande Nytt bröd

Aldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd! I Baka nytt delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikerna och ingredienserna som gör det glutenfria brödet så saftigt och luftigt att det är omöjligt att skilja från ett traditionellt bakat bröd. Och precis som i tidigare böcker använder de sig enbart av rena råvaror som t ex potatismjöl, rismjöl och majsmjöl.

Det främsta skälet att följa deras recept behöver dock inte vara att man är glutenallergiker. Bröden smakar helt enkelt som riktigt gott bröd ska smaka!

Släpps v. 31 2015, Du kan köpa boken på bland annat Akademibokhandeln, Adlibris, Bokus och Cdon.