Maria Blohm & Jessica Frej

– Baka gott utan gluten –

Lemon curd

Afternoon tea

På hösten så finns det kanske inget mysigare än att sitta inne och kura med en god vän och dricka te. Jessica var förra veckan på glutenfritt afternoon tea på Grand hotel i Stockholm med sin kompis Linda, hur trevligt som helst! Linda hade vid bokningen beställt att det skulle vara glutenfritt, jättekul att de kan ordna det. Bakverken och scones:en var jättegoda, brödet som serverades var Frias standardbröd, kanske inte så spännande men ändå roligt att kunna äta allting.


Klicka här
så ser ni en liten film av allt gott det bjöds på!

Är du sugen på att bjuda på afternoon tea hemma rekommenderar vi att ni kokar vår goda lemoncurd och serveras med scones från Nytt bröd eller våra majsscones som ni hittar recept på här .

Lemon curd

Foto: Filippa Tredal

Lemoncurd

2 citroner saft och skal

3 dl socker

2 ägg

100 g kallt smör

  • Tvätta citronerna noggrant
  • Riv av det gula citronskalet på ett rivjärn eller med zestjärn
  • Pressa ur saften från citronerna
  • Blanda citronskal, citronsaft, socker och ägg i en kastrull
  • Värm blandningen på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar.
  • Blandningen tjocknar när den blir varm, ta då av kastrullen från värmen
  • Tillsätt det kalla smöret i små kuber och rör hela tiden
  • När smöret smält är lemoncurden färdig
  • Häll upp i en ren glasburk och förvara i kylskåp
Detta kan vara det godaste som finns! Bjud in v
ä
nnerna p
å
 Afternoon Tea och servera denna
ljuvliga lemoncurd i s
ä
llskap med nybakade scones, marmelader, ostar och sm
ö
r. Till detta njuter ni
s
å
klart av en kopp med gott te. V
å
r favorit
ä
r klassiska Earl Grey.
2 citroner saft och skal
3 dl socker
2
ä
gg
100 g  kallt sm
ö
r
Tv
ä
tta citronerna noggrant
Riv av det gula citronskalet p
å
 ett rivj
ä
rn eller med zestj
ä
rn
Pressa ur saften fr
å
n citronerna
Blanda citronskal, citronsaft, socker och
ä
gg i en kastrull
V
ä
rm blandningen p
å
 svag v
ä
rme under st
ä
ndig omr
ö
rning tills den tjocknar.
Blandningen tjocknar n
ä
r den blir varm, ta d
å
 av kastrullen fr
å
n v
ä
rmen
Tills
ä
tt det kalla sm
ö
ret i sm
å
 kuber och r
ö
r hela tiden
N
ä
r sm
ö
ret sm
ä
lt
ä
r lemoncurden f
ä
rdig
H
ä
ll upp i en ren glasburk och f
ö
rvara i kylsk
å
p

mariaochjessica • 8 september, 2014


Previous Post

Next Post

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>